Bril en lenzen

Geld besparen op je bril en lenzen

Veel mensen dragen een bril of lenzen. Dit is over het algemeen niet goedkoop. Voor een bril ben je als snel minimaal rond de 150 euro kwijt. Je kunt een bril zo duur maken als jezelf wilt. Er zijn goedkope monturen van een paar tientjes, maar wanneer je voor een merk bril uit de nieuwste collectie gaat ben je al snel een paar honderd euro kwijt. Ook brilglazen zijn niet goedkoop. Je kunt voor goedkope dunne brilglazen gaan, maar het is niet aan te raden om hierop te besparen. Een goede bescherm- en ontspiegelingslaag is belangrijk, zeker wanneer je je bril heel de dag draagt. Brillen liggen vaak op prijs gesorteerd bij de opticien, dus kijk bij het goedkopere gedeelte als je geld wilt besparen op je bril. Een andere tip is om te letten op aanbiedingen. Opticiens hebben vaak aanbiedingen waarbij bijvoorbeeld het montuur gratis is of je krijgt een gratis zonne-bril op sterkte. Vergelijk verschillende opticiens voordat je een bril koopt. Het kost misschien even wat tijd, maar je bespaart er wel geld mee. Laat je ogen gelijk even opmeten om zeker te weten dat je de juiste sterkte hebt! Een ander punt waar je op moet letten is je zorgverzekering. Brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar wellicht heb je een aanvullende zorgverzekering. Hierdoor kun je bijvoorbeeld korting krijgen, let er wel op of je zorgverzekering een contract heeft met de opticien.

Geld besparen op je lenzen

Lenzen zijn over het algemeen een stuk duurder dan een bril. Een bril schaf je aan en daar heb je langere tijd plezier van. Zeker als je zuinig aan doet met je bril, kun je er zelfs jaren plezier van hebben. Toch wilt niet iedereen een bril. Ze vinden het lastig of het staat niet leuk. Lenzen zijn duurder omdat ze om de zoveel tijd (dag,week,maand, half jaar) vervangen moeten worden. De prijs van je lenzen wordt door een aantal punten bepaald. Lenzen die sneller moeten worden vervangen zijn in verhouding duurder. Harde lenzen zijn in verhouding het goedkoopst, maar zachte lenzen zitten veel comfortabeler. Behalve de lenzen zelf heb je ook lenzenvloeistof nodig om je lenzen te verzorgen. De meeste mensen bestellen hun lenzen en vloeistof bij een opticien, maar je kunt veel geld besparen als je zelf je lenzen online koopt. Er zijn verschillende sites waar je online lenzen kunt kopen. Dit kan wel tot 50 procent goedkoper zijn. Doe dit alleen als je een ervaren lenzendrager bent! Wanneer je nog aan het uitproberen bent, is het zonde om online lenzen te bestellen.

Online lenzen kopen

Ogen laseren

Je kunt het meeste geld besparen als je je ogen laat laseren. Je betaalt in één keer een hoog bedrag. Onder de 1000 euro zal je niet komen, maar je moet dit zien als een investering. De kosten voor een bril en lenzen blijven terugkomen, maar je ogen laten laseren doe je als het goed is maar éen keer. Op de langere termijn ben je dus goedkoper uit. Denk je erover om je ogen te laten laseren? Laat je dan wel goed informeren en vergelijk prijzen en reacties van verschillende klinieken.