Geld lenen

Ik raad het eigenlijk altijd af om geld te lenen, je moet het namelijk altijd terug betalen plus rente! Voor hetzelfde bedrag moet je dus meer geld betalen. Maar goed, iedereen kan wel bedenken dat je beter eerst kan sparen voordat je iets koopt, maar soms heb je ergens direct geld voor nodig dat je eigenlijk niet hebt. Voordat je een lening gaat afsluiten zijn er een aantal punten waar je bij stil moet staan. Allereerst het bedrag dat je wilt lenen. Leen alleen het bedrag dat je daadwerkelijk nodig hebt. Verschillende aanbieders proberen je wat extra geld aan te smeren, maar ook dit moet je plus rente terugbetalen. Leen dus alleen het bedrag dat noodzakelijk is. Wanneer het bedrag dat je wilt lenen bekend is kun je gaan kijken naar een lening. Kies altijd voor een lening met aflossing. Als je nooit geld aflost, dan blijf je rente over het volledige bedrag betalen. Rente is weggegooid geld! Kijk naar het bedrag dat je per maand kunt missen en gebruik dit geld voor aflossing.

Voordat je een lening gaat afsluiten is het belangrijk om je financiële plaatje op orde te hebben. Maak dus een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven. Gaat er meer geld uit dan er binnen komt of kom je net uit? Sluit dan geen lening af! De kans is dan te groot dat je de lening en rente niet kunt betalen waardoor je alleen maar in de problemen komt.

Het is mogelijk om geld te besparen op je lening. Misschien heb je een lening tegen hoge rente tarieven. Het kan dan lonen om je lening over te sluiten tegen lagere tarieven. Hierdoor ga je minder rente betalen. Als consument is het bijna onmogelijk om uit te zoeken. Vaak zijn er allerlei voorwaarden aan het oversluiten van een lening. Denk bijvoorbeeld aan een boete-clausule. Denk je teveel rente betaald voor je lening? Laat er dan iemand naar kijken die er verstand van heeft en advies kan geven.

Top 3 geld lenen

Er zijn een altijd punten waardoor je geld kunt besparen op een lening. Als je een nieuwe lening wil afsluiten, doe je er altijd slim aan om op zoek te gaan de goedkoopste lening. Let hierbij vooral op de looptijd en de te betalen rente. Er zit aardig wat rente-verschil tussen de verschillende aanbieders. Met de laagste rente betaal je het minst voor je lening.

Veel mensen hebben één of meerdere leningen lopen waar ze eigenlijk spijt van hebben. Heb je meerdere leningen? Dan kan het zeker lonen om hiervoor één grote lening af te sluiten. Je bestaande leningen worden dan afgelost waardoor je alleen de nieuwe lening nog maar hebt. Door deze af te sluiten tegen een voordelig rente tarief, kun je veel geld besparen. Maar het kan ook lonen om je lening over te sluiten als je een bestaande lening tegen hoge tarieven hebt. Dure leningen zijn bijvoorbeeld creditcard schulden of aankopen op afbetaling.

1. Directa. Op Directa kun je leningen afsluiten tegen een laag rente-tarief. Je kunt een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten. De meeste mensen sluiten een persoonlijke lening af omdat in dat geval duidelijk is wat de looptijd is en wat je in totaal moet betalen. Bij een doorlopend krediet heb je meer vrijheid en kun je geld opnemen en aflossen als je dat zelf wilt. Het gevaar hierbij is dat je al snel teveel en te makkelijk geld leent! Je kunt ook bij Directa je huidige lening laten oversluiten. De site is gebruiksvriendelijk opgezet, ook kun je gemakkelijk advies vragen. Wil je een lening tegen lage rente-tarieven af of oversluiten? Neem dan een kijkje op deze site. De hoogte van de rente is afhankelijk van het bedrag dat je leent. Voor een hoger bedrag betaal je een lager rente-tarief. Neem ook een kijkje bij de berekeningen en let erop wat je in totaal voor je lening kwijt bent!

  • De rente voor een persoonlijke lening is vanaf 5,8 procent
  • De rente voor een doorlopend krediet is vanaf 5,6 procent

Klik hier voor meer informatie voor het afsluiten of oversluiten van een lening